Golftips

Tip 1. een golfer beleeft veel plezier aan goed verzorgde greens. Uw bijdrage hieraan, herstel op iedere green uw pitch-mark of die van een ander. Hoe? Zorg er in iedergeval voor dat u een pitch-fork bij u draagt, neem deze ter hand als u de green betreedt. Inklapbare pitch-forks zijn in deze heel handig, broekzakken slijten minder gauw. Het is maar dat je het weet!

Tip 2. Geharkte bunkers zien er niet alleen beter uit, maar speelt ook makkelijker (het spel is al moeilijk genoeg). Maak er een goede gewoonte van alvorens de bunker te betreden (mits uw bal zich hier in bevindt, dehhhh) de hark in de buurt (maar niet in de bunker) van uw bal te leggen. Dat maakt de kans groter dat u de hark ook gebruikt

Tip 3. Keurig gemaaide fairways zijn een lust voor het oog , dat af en toe verstoort wordt door niet teruggelegde plaggen. Een deel van de plaggen zal bij stevige wind wegwaaien, maar bij een goed aangestampte divot zal dat in 9 van de 10 gevallen niet gebeuren.

'Kleine handelingen met grote gevolgen'