Omgeving

Bent u van plan een vakantie of een weekendje weg in Zuid-Limburg door te brengen? Wij helpen u alvast op weg met een aantal ideeën in en rondom natuurgebied de Brunssummerheide.

Brunssummerheide

Natuurgebied Brunssummerheide

Geniet in Parkstad Limburg van het prachtige uitgestrekte Zuid-Limburgse landschap. Wandel over de heide, loop door de bossen en langs vennen, moerasgebieden en de Roode Beek. Uiteraard mag een wandeling over de 'paarse heide' in augustus niet ontbreken!

Lees meer


Plaatsen

Leuke plaatsen in de omgeving

Wie Zuid-Limburg bezoekt heeft tal van prachtige steden in de directe nabijheid: Aken, Maastricht, Sittard, Heerlen, Roermond, Luik, kortom, een echte ontdekkingsreis (ook als u graag winkelt). 

Lees meer


Recreatie

Wandelen over de brunssumseheide

In en rondom de Brunssummerheide zijn tal van activiteiten voor u of uw gezin. Op korte afstand liggen diverse musea, GaiaZOO, het zogeheten Blotevoetenpark en niet te vergeten: heerlijk ontspannen in de wellnesswereld van Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul. 

Lees meer


Activiteiten

Voel je één met de natuur op je blote voeten

U komt natuurlijk naar Zuid-Limburg voor de prachtige omgeving en rust. Daarnaast is de omgeving uitermate geschikt voor vele activiteiten, waaronder fietsen, wandelen en andere outdoor activiteiten. 

Lees meer